Hírek

1. PROJEKT INDULÁS

Cégünk, az Alpin-Salewa Zrt. sikeres pályázatot nyert a GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00060 keretében „Innovatív, komplex talajjavító granulátum kifejlesztése”címmel.A projekt 2018 októberétől indul és két éves munkát jelent a projektben résztvevő partnerek munkatársainak együttműködésével.

A projektben három, sztenderdizált fahamu alapú műtrágya és talajjavító szer helyettesítő termék kikísérletezése és megalkotása a fő feladat. Az innovatív termékek létrehozásához a projekt keretein belül meg kell oldanunk a fahamu változatos összetételével, valamint a termőföldre nem kijuttatható por formával járó problémákat.

A projekt lépései:

 1. Kísérleti fázis
  1. homogenizálási kísérletek
  2. kémiai analízis
  3. standardizálás
  4. gyártásmodellezés
 2. Kísérleti gyártási fázis
  1. alapanyag próbagyártása pilot üzemben
  2. alkalmazható késztermék gyártása, minőségi szempontú elemzése
  3. szoftverfejlesztés – automatizálás

 

Nyíregyháza, 2018. október 03.

 

2. A Műszaki és Agrártudományi Intézet november 24. 14 órai kezdettel tartotta a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezésre kerülő tudományos konferenciáját, melyet az Egyetem YouTube csatornáján élőben közvetítettek. A közvetítés linkje az alábbi:

 

Az előadás anyaga megtekinthető az alábbi linken: pdf formátumban, publikálva: youtube videón.

 

3. Sajtómegjelenés a http://ostermelo.com honlapon, melynek linkje:

http://ostermelo.com/az-alpin-salewa-zrt-innovativ-komplex-talajjavito-granulatum-kifejlesztese-hamu-ujrahasznositasaval-cimu-projektje-42671